Nets har lukket deres certifikatløsning

Er du berørt?

Natten mellem d. 31/10-23 og 1/11-23 lukkede Nets ned for deres certifikatløsning. Dermed har de spærret for alle typer af certifikater, som er blevet købt gennem dem i forbindelse med nedlukningen af NemID - også selvom certifikaterne ellers var valide mange år endnu. Er du berørt, så ved du det formentlig allerede, men ved du også, hvad du skal gøre? Hvis ikke, så giver vi dig her det overblik og de links du behøver, for at få nye/opdaterede certifikater.

Berører dette jer?

Er jeres virksomhed vant til at kommunikere, eller identificere jer via certifikater, så burde I allerede have modtaget indtil flere varslinger pr. e-mail fra Nets. Disse varslinger er sendt ud til kontaktpersonerne for de ramte certifikater. Er I i tvivl, så har I muligheden for at søge på nuværende valide certifikater på https://erhvervsadministration.nemlog-in.dk/search.

Hvad gør I så nu?

Er I én af de virksomheder, der har anvendt et af de ramte certifikater, skal I oprette et nyt ved at logge ind på: https://erhvervsadministration.nemlog-in.dk/. Såfremt I er vant til at kommunikere med en given modtager via dennes certifikat, kan det være nødvendigt at hente modtagerens nyeste certifikat fra https://erhvervsadministration.nemlog-in.dk/search . Stadig i tvivl?
Er I Zentura kunde og i tvivl om, hvordan I skal håndtere nedlukningen af Nets certifikater, så tag fat i vores servicedesk ved at sende en e-mail til service@zentura.dk eller ringe til 70231123. Vi sidder klar til at hjælpe.

Mere information om emnet kan findes på digitaliseringsstyrelsens hjemmeside: https://digst.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2023/oktober/nemid-lukker-31-oktober/

Psst...Skal det være endnu nemmere i fremtiden? Med Permido kan du sende krypterede e-mails til private, virksomheder og offentlige myndigheder
og selv afhente digital pos fra både e-boks og
virk.dk

Se mere på: permido.dk

Christian Pedersen