3 grundbetingelser for den effektive hybride arbejdsplads

Hvis man absolut skal sige noget positivt ved pandemiens effekt på samfundet, er den alment udbredte mulighed for hybridarbejde et godt bud.  

For nogen er hybridarbejde endda blevet et krav i deres valg af arbejdsplads. For virksomhederne kan det betyde, at de risikerer at gå glip af højt kvalificeret arbejdskraft, hvis de insisterer på, at medarbejderne skal være fysisk til stede på kontoret dagligt.  

Desuden ligger der, for virksomhederne, et gigantisk potentiale i at sikre effektivitet og produktion ved at decentralisere arbejdsstyrken. For eksempel er chancen for, at man bliver nødt til lukke ned, fordi alle ens medarbejdere bliver syge med den samme virus, meget mindre, hvis de ikke sidder som sild i en tønde på kontoret hver dag. 

Der er med andre ord udsigt til stabilitet og effektivitet for den virksomhed, der knækker koden til den gode arbejdskultur i den hybride arbejdsverden. 

Men hvordan kommer man som virksomhed derhen, hvor det overhovedet er realistisk? Der er tre helt basale forudsætninger, der skal på plads.

 

Hvad er de tre betingelser for at effektivisere hybridarbejde?

1)    Arbejdslokation: Hvor som helst. Arbejdstid: Når som helst. 

En af de helt store fordele ved den moderne arbejdsplads er muligheden for fjernarbejde, og muligheden for at give medarbejdere mulighed for selv at bestemme, hvor de arbejder fra.  Det kan være afgørende for, at nogle medarbejdere kan få deres hverdag til at hænge sammen f.eks. i forhold til familieliv og udmattende pendlertid. 

Derudover ligger der en meget betryggende ro i at vide, at folk kan fortsætte deres arbejde, hvis der skulle komme flere nedlukninger i fremtiden.

2)    Tilgængelighed – fjernadgang til virksomhedens værktøjer og data. 

Forudsætningen for, at folk kan arbejde effektivt hjemmefra, er naturligvis, at det ikke er besværligt. Det kan være fløjtende ligegyldigt, hvorvidt ledelsen bakker op om hybridarbejde, hvis ikke det også er nemt og brugervenligt for de ansatte. 

Derudover skal virksomheden også tage højde for de varierede krav og muligheder som forskellige teams og funktioner skal have adgang til. Det er ikke alle cloud-løsninger, der er lige fleksible. Medarbejderne skal have fuld adgang til virksomhedens nødvendige programmer og vigtige viden overalt – 24/7. 

3)    Sikkerhed – Lad være med at gøre hackernes arbejde nemt for dem

Okay – virksomheden har givet folk mulighed for hybridarbejde, og alle har fuld adgang til alle de essentielle programmer og data. Er der styr på sikkerheden? Er I åbne for datatyveri? Er der muligheder for datakorruption? Er jeres data struktureret, så I ikke selv kommer til at lække data? 

Cyber-kriminalitet er et stigende problem. Hackere trives i en verden fyldt med usikre digitale platforme, og de plukker de lavthængende frugter først. Sørg for det ikke er dig!

 

Hvordan bliver din virksomhed effektiv med hybridarbejde?

Du skal i skyen. Det er første og største trin. Med en teknologi som Microsoft Azure får du en stærk og gennemprøvet digital platform, der understøtter hybrid- og fjernarbejde og giver din organisation mulighed for øget effektivitet og stabilitet.

Derefter mangler du bare en IT- partner, der sørger for at data-migreringen foregår hurtigt og uden besvær og rådgiver jer om den rigtige cloud-løsning for netop jeres virksomhed.

Få mere at vide om betingelserne for at optimere dine medarbejderes effektivitet her.

Christian Pedersen