Hjemmekontor eller pulterkammer – udfordringer for jeres effektivitet

Hvis Corona-pandemien har lært os noget, er det, at hvis noget virkelig er en nødvendighed, så kan det sikkert også lade sig gøre. Her tænker vi især på alle de arbejdspladser, hvor mange af medarbejderne fra den ene dag til den anden, hverken kunne eller måtte møde op på kontoret af den ene eller anden grund. Restriktioner, stigende smittetal, krav til virksomhedens fysiske rammer osv. Der var lige pludselig mange forhindringer, der kunne ødelægge produktiviteten. 

Muligheden for hjemmearbejde gik fra at være en arbejdsgode til at være en bydende nødvendighed. Den omstilling satte store krav til virksomhedens digitale infrastruktur. 

Når medarbejderne sad hjemme, skulle de jo have stadig have muligheden for at udføre deres arbejde. Møder skulle foregå online, samarbejde krævede online workspaces, virksomhedens data skulle være tilgængelig efter behov. Og det hele skulle gerne ske uden forstyrrelser ­– lettere sagt end gjort.

Hybridarbejde fra den ene dag til den anden

Man siger, at nød lærer nøgen pige at spinde. På samme måde har virksomhedernes digitale transformation under pandemien været en smule forceret – en lappeløsning. 

Løsningen har været tilstrækkelig til, at de kunne holde hjulene i sving i en eller anden forstand. Det er dog langt fra alle, der har nået et sted, hvor medarbejderne både er komfortable og effektive i det nye, hybride arbejdsmiljø.  

I starten af pandemien håbede vi, at man bare skulle holde ud et par måneder, før vi kunne komme tilbage på kontoret for fuld udblæsning. Nu er vi klogere.

Vi skal finde os til rette i den nye normaltilstand, hvor risikoen for den næste pandemi altid er til stede. Det kræver også, at vi får løst de umiddelbare problemer, som den nye arbejdsplads byder på.

 

Hvad er problemerne ved hybridarbejde?

Mange virksomheder, der har haft behov for at skulle klare arbejdsdagen fra hjemmet, har bemærket et umiddelbart fald i medarbejdernes effektivitet. Det kan der være flere grunde til.  

Hvis din virksomhed ikke har værktøjer, der kan sikre medarbejderne muligheden for samarbejde og afholde vigtige møder hjemmefra, går det selvsagt ud over produktiviteten. Og selv hvis værktøjerne er der, er det ikke givet, at det er de mest effektive værktøjer til lige netop jeres arbejdsprocesser. 

Alt efter medarbejdernes specifikke rolle og funktion, skal den digitale platform kunne levere uden problemer. Desto flere irritationsmomenter og lappeløsninger ­­– desto større udsving i effektivitet.

Derfor kræver en effektiv hybrid arbejdsplads en platform, der kan tilpasses medarbejdernes behov på sigt. Men hvis man kan sikre det, er der store gevinster at hente på effektivitet. 

Hvordan styrker du dine muligheder for hybridarbejde og sikrer effektiviteten hos dine teams? Læs mere her.

Christian Pedersen