Fra kælder til Cloud - en fortælling om data og nødvendighed

Før 2020 var mange virksomheder så småt i gang med at migrere deres data fra den støvede server nede i kælderen til en cloud-baseret løsning. Det virkede til at give mening på mange måder i forhold til både at kunne skalere virksomheden og spare lidt på driften samtidigt. 

 

Samtidig var det også lidt bøvl ­– medarbejdere og mellemledere var ikke motiverede til at bruge tid på nye systemer, når de også havde deadlines og arbejdsmål hængende over hovedet. Der blev slæbt på fødderne i den udvikling.

Hvorfor pille ved systemer, der i forvejen virkede fint? 

Så begyndte Søren Brostrøm & co at tone frem i fjernsynet med korte mellemrum.

Nødvendighed er den største læremester: Fra server til sky

Grundet regeringens restriktioner og nedlukninger var fjern- og hybridarbejde pludselig en del af mange danskers dagligdag. Toiletpapir og kontorindretning til hjemmet blev dyrebare råvarer i dagligdagen, da det gik op for virksomhederne, at hvis der også skulle være arbejdspladser efter pandemien, handlede det om at finde en ny måde at køre tingene på. 

Med et var datamigration ikke længere et spørgsmål om at være fremme i skoene i forhold til konkurrenten. Det var tilbage til jungleloven – ren og skær overlevelse fra den ene dag til den anden. Hvis ikke medarbejderne kunne arbejde – og samarbejde – eksternt, var virksomheden i bunden af fødekæden. 

Derfor er der nok mange virksomheder, der sidder tilbage med en følelse af en forandringsproces, der blev hastet igennem uden megen omtanke for medarbejdernes bekvemmelighed. 

Først og fremmest skulle tingene jo bare virke. Adgang til de vigtigste programmer og data, mulighed for at afholde møder online osv. De basale forudsætninger for at holde gang i hjulene.

Hvor godt det så virker, er næste spørgsmål.

Velkommen til fremtidens kontor: alle steder

Med udsigt til en fremtid, i fredelig sameksistens med Corona, er både arbejdsgivere og ansatte så småt ved at have accepteret den grundlæggende præmis for en ny type arbejdsliv – Bare fordi kontoret er utilgængeligt, skal det stadig være muligt at arbejde effektivt. 

Det har endda vist sig, at der også kan være fordele ved denne nye normaltilstand. For nogle medarbejdere fungerer hverdagen måske bedre end nogensinde!

Flere og flere virksomheder har set lyset i en fjernbaseret arbejdskultur. Med de rigtige værktøjer og en god implementering kan det øge effektivitet og modstandsdygtighed på den lange bane. 

Der er med andre ord store gevinster i vente, hvis du kan sikre, at alle dine ansatte kan arbejde sikkert, effektivt og struktureret – hvor som helst.

Nøglen er at få migreret sin virksomhed til en cloud-løsning – og få det gjort rigtigt i første forsøg. 

Her betaler det sig at vælge den rigtige partner fra start!

Hvordan styrker du dine fjernmedarbejdere og optimerer effektiviteten hos dine online teams? Læs med her.

Christian Pedersen